Все про сортовий нержавіючий прокат

Все про сортовий нержавіючий прокат

Зміст:

Види нержавіючого сортового прокату

Де застосовується сортовий прокат з нержавіючої сталі

Як проводиться сортовий прокат з нержавіючої сталі

Такі підприємства, як Векторметал, що працюють у Києві, Дніпрі та інших великих містах України, забезпечують внутрішній ринок нержавіючою сталлю, сортовим прокатом. Що ж таке сортовий нержавіючий прокат і чому саме його закуповують підприємства?;

До сортового прокату відносяться заготівлі: кола, квадрати, дріт, шестигранники, куточки, виконані за ГОСТом з популярних марок нержавіючої сталі, як то 12Х18Н10Т, 40Х13, 20Х13, 08Х18Н10Т. Перед тим, як купити нержавіючий сортовий прокат, необхідно знати, яким методом він був виготовлений, так як властивості виробів точно збігаються з характеристиками базової сировини. Тому сплави можуть бути різними за щільністю та пластичністю.

Види сортового нержавіючого прокату

Перед тим, як розповісти про види сортового прокату, слід поринути у більш фундаментальні моменти. Як було зазначено, відмінність сортового прокату від звичайного полягає у його формі. Різноманітність заготовок прискорює виробничий процес, дозволяє раціональніше розпоряджатися сировиною.

Налічується три різновиди сплавів:

Прості. Плоскі вироби, що мають два виміри: довжина та ширина. В основному це листи у вигляді кіл, квадратів, багатокутників.
Фасонні або формувальні. Представлені фігурами, які можна виміряти у трьох осях: таври, швелери, куточки.
періодичні. До цієї категорії відноситься ребриста об’ємна сталь, як то арматура, окремі типи профілів поперечно-гвинтової, поздовжньої прокаток.
Іншими словами, сортовий прокат – це наполовину готові вироби. При його виборі як при підборі будь-якого іншого металу слід приділяти увагу фізичним і технічним характеристикам. Наприклад, якщо потрібно купити коло нержавіюче, заздалегідь визначтеся з діаметром, маркою та іншими параметрами. До речі, саме такий тип заготовок застосовується під час виробництва труб безшовним методом.

Застосування сортового прокату з нержавіючої сталі
Цю сировину часто використовують для спорудження каркасу конструкцій. Несучими елементами стають швелери, куточки, арматура. Висока концентрація легуючих елементів, таких як хром та нікель, дозволяє освоювати сортовий прокат ГОСТ з більшою ефективністю, адже виконані з нього споруди отримують запас за міцністю, що обчислюється століттями.

Амплітуда застосування легованих заготовок дуже широка: від харчової промисловості та дизайну, до нафтовидобувної галузі та ракетобудування. Для більшого розуміння розглянемо практичні аспекти деяких заготівельних форм.

Раніше згаданий прокат сортовий круглий, більш відомий як пруток, є найбільш затребуваним форматом легованих сталей. Під різними марками цей метал застосовують виготовлення деталей, труб, медичного інструментарію.

Шестигранні заготівлі найчастіше стають елементами кріплення: болтами, гайками, палями, заклепками. Розмір виробів залежить від показників сировини. Так, сортовий прокат шестигранник поставляється на підприємства діаметром від 3-х до 100 мм. Як і круглий варіант, шестигранний — це пруток, довжиною від 2-х до 6-ти метрів. Тобто, щоб купити шестигранник із нержавіючої сталі, потрібно знати: марку сталі, його довжину та діаметр.

Куток цікавий тим, що є практично готовим виробом. З нього, за умови незначного доопрацювання, створюють декоративні елементи для меблів, побутової техніки. Товстостінна сировина йде у виробництво армуючих елементів, що застосовуються у будівництві литих будівель. За корозійною стійкістю та опірністю агресивному впливу, сортовий прокат куточок, не відрізняється від прутка з аналогічної марки нержавійки.

Виробництво сортового прокату з нержавіючої сталі
Так звані чорні метали до набуття форми проходять одну з трьох виробничих технологій: киснево-конверторну, мартенівську, електросталеплавильну. У свою чергу виробництво сортового прокату з нержавіючої сталі здійснюється за тими самими «лекалами», стій лише різницею, що частка мартенівської виплавки з кожним роком зменшується.

Нержавіюча сталь, це сплав заліза та вуглецю, тандем яких легується хромом, нікелем та іншими компонентами. Серед них кремній, марганець, сірка. Після виплавки сировина проходить кілька етапів обробки. Поділ початкового сплаву, як і різання сортового прокату, проводиться на верстатах стрічкового типу. Щоб у місцях відділення метал не перегрівався, до різців подається рідина, що охолоджує. Далі сталь:

шліфують;
полірують;
пасирують.
На фінальному етапі сировина проходить через профільний стан, після якого безформний метал набуває форми кола, труби, куточка.

На завершення огляду наголосимо, що класифікація сортового прокату на даний момент не є вичерпною. Номенклатура заготовок продовжує поповнюватись новими позиціями. Індустрія не стоїть на місці, ставлячи нові завдання перед ливарними та прокатними комбінатами.

Векторметал нержавіючий та кольоровий металопрокат ТОВ Векторметал нержавіючий та кольоровий металопрокат

Компанія «Векторметал» реалізує прокат та вироби з нержавіючих та кольорових металів. Можлива доставка по всій Україні, філії відкриті у багатьох великих містах.
 

КОНТАКТИ

Мы працюємо: Пн-Пт — с 08:00 до 16:00